/
Laurs Nørlund

Laurs Nørlund

Europa-Parlamentsvalg
søndag den 9. Juni

Derfor skal du stemme personligt på mig

Når det er alvor, skal vi tage det alvorligt. Og det er alvorligt for EU lige nu. Situationen i verden gør, at valget til Europa-Parlamentet den 9. juni bliver det vigtigste i de sidste 30 år.

Danmark fortjener bedre. Vi har ikke været godt nok repræsenteret. Derfor stiller jeg op og vil gerne vælges.

Jeg er ikke vokset op i de politiske ungdomspartier og har aldrig stillet op til et politisk valg. Jeg er ekspert i EU fra et liv med EU. Jeg taler EU’s centrale sprog og har været med til at formulere, få vedtaget og gennemført kompliceret teknisk lovgivning på en række områder. Jeg har et stærkt EU-netværk på højt niveau i systemet, som jeg vil og kan bruge til at opnå resultater.

Jeg har arbejdet med EU i en menneskealder og jeg ved hvordan vi skal fremme danske synspunkter og skabe fremdrift i EU. Jeg tilbyder indsigt, erfaring og resultater. Det er det, der er brug for nu. For når det er alvor, skal vi tage det alvorligt.

Afspil video

Mine mærkesager

Et sikkert Europa – et sikkert Danmark

Krigen er kommet tilbage til Europa. Derfor må EU steppe op nu og tage ansvar for sin egen sikkerhed og for sikkerheden i vores nærområder.

Det forsvars- og sikkerhedspolitiske samarbejde skal intensiveres, og vi må udvide mod øst og trække flere lande ind under EU’s paraply. 

Vi skal gøre det, inden det er for sent. Og Danmark skal sidde med om bordet.

EU i front på miljø og klima

Danmark og EU er globale ledere på miljø- og klimaområdet.

Men det har ikke været nok. Derfor skal vi fortsætte med i endnu højere grad at skubbe på for miljø- og klimaindsatsen. Men det kommer ikke af sig selv. Der skal kæmpes hver dag herhjemme, i Europa og i hele verden.

I både Danmark og EU er og har vi været stærke til at sætte langsigtede mål, men nu er tiden kommet til at sikre handling på den korte bane. Vi skal bedømme politikken og politikerne på hvad de vil gøre lige nu, ikke om tyve år.

Økonomisk fremgang og tryghed i hele EU

Danmark har nydt godt af at være med i EU. Det økonomiske samarbejde og frihandelen i det indre marked har været afgørende for at finansiere det danske velfærdssamfund.

Med EU er velstand og velfærd gået hånd i hånd. Økonomisk og social fremgang har været større end nogensinde før.

Men Europas økonomiske stilling i verden er blevet svagere. Derfor må Europa lægge naiviteten fra sig og bruge sin styrke til at beskytte sin plads i den økonomiske verdensorden.

Laurs Nørlund

Jeg har i mere end 30 år arbejdet med EU-politik i København, Bruxelles og Luxembourg.

Jeg har været kabinetschef i EU-Kommissionen for miljø- og klimapolitik og senere for indre marked, finansielle tjenesteydelser og skattepolitik. Jeg har også haft en række andre poster som direktør i EU-systemet og været EU’s repræsentant i Danmark.

Jeg har været med til at udforme klimapolitikken i EU og regler om det indre marked – om banker og børser. Forhandlet handelsaftaler og kontrolleret, at EU-landene overholder de økonomiske regler.

Så jeg tør godt sige, at jeg ved hvordan EU-systemet fungerer. Jeg kender det indefra, ud og ind og op og ned, og jeg ved hvordan man effektivt arbejder inde i systemet for at fremme Danmarks interesser.

Når det er alvor, skal vi tage det alvorligt.

Hvem er jeg?

Kontakt

Følg med

Kampagneleder og pressekontakt: 

Robin Dickheiwer
Tlf. +45 4266 0488
Mail: robin.dickheiwer@gmail.com

 

Jeg har brug for din støtte

Moderaterne er et nyt parti med store ambitioner. Vi vil ændre den måde, vi laver politik på. Det vil vi gøre nationalt, kommunalt og internationalt. Derfor stiller vi op til Europa-Parlamentet i 2024 og til kommunalvalget i 2025. Men drift og valgkampe koster penge. Vi er endnu ikke så store, at vi kan gøre lige hvad vi vil, men vi kan gøre rigtig meget med lidt – og 200 kroner kan hjælpe meget mere, end du tror.

Derfor håber vi, at du vil støtte os. Vi videregiver ikke oplysninger om din støtte til nogen, men i årsregnskabet oplyser vi navn og adresse på de bidragsydere, som har bidraget med mere end 21.900 kr. Beløbet oplyses ikke.

Mød Laurs Nørlund

Kandidater til Europaparlamentsvalget

Laurs Nørlund

EP-kandidat
Moderaterne