Forandring fra midten

Moderaterne er opstået ud af et brændende ønske om at skabe et bedre Danmark. Et Danmark med frihed, frisind, virkelyst og fremgang, hvor krav og pligter går hånd i hånd med respekt for andre medborgere. Vi vil insistere på at tænke højt og nyt – også udenfor de vante rammer og udenfor den gængse definition af, hvad der kan lade sig gøre.

Det er i særlig grad nødvendigt nu. Vi skal hurtigst muligt ud af den økonomiske krise, som lige nu rammer Danmark og danskerne hårdt. Vi skal træffe vigtige beslutninger for fremtiden, der sikrer vores klima og miljø. Og vi skal reformere vores sundhedsvæsen og imødegå personalemangel og regionale forskelle i behandlingen på vores sygehuse.

Det kalder på et samarbejde om forandring, der fornyer og udvikler Danmark med fokus på næste generation. Vi byder selv ind med forandringer fra midten, men bilder os ikke ind at have patent på løsningerne. Derfor ønsker vi et samarbejde over midten af dansk politik. 

Det udfordrer den traditionelle politiske magtbalance, og afføder advarsler fra dem, der definerer sig i forhold til blå eller rød – dem eller os. 

Men vi vil insistere på at have øjet på bolden, og at vi får de nødvendige drøftelser og træffer de rigtige valg. Det har Danmark brug for.

VORES RIGDOM ER IKKE MEGET VÆRD, HVIS VI SÆLGER UD AF VORES VÆRDIER

Den 24. februar invaderede Rusland Ukraine. Beslutningen var Putins, men som en del af den har rimeligvis indgået hans aflæsning af et uenigt Europa, der historisk har vist for stor langmodighed med hans tidligere overgreb på folkeretten. Jo, der var sanktioner, da Krim blev invaderet eller når der blev begået

Læs mere »

Vil du have indflydelse på Moderaternes kommunalpolitik?

Har du lyst til at engagere dig og bidrage med gode idéer til Moderaternes politik til det kommende kommunalvalg? Eller har du lyst til at være kandidat, diskutere lokalpolitiske spørgsmål eller blot høre mere om Moderaternes politik, så er følgende møder en oplagt mulighed. Moderaterne tager i disse uger vigtige

Læs mere »

Vi skal kæmpe for kunsten og kulturen

(Kronik, trykt i Politiken 3. april 2022 – læs også vores forslag her) Corona og krigen i Ukraine har på hver deres måde vist os at kultur og kunst er værd at kæmpe for. Derfor vil Moderaterne tilføre dansk kultur 1 milliard ekstra årligt. Er vi først bundet på mund og

Læs mere »