Tak for en kæmpe indsats

På valgaftenen takkede partisekretær Anders Schiermer for det store arbejde, som har bragt Moderaterne fra idé til parti. Her er et uddrag af talen:

Tak for en kæmpe indsats – ikke bare de sidste fire uger, men gennem de sidste mange dage, uger, måneder, år.

Moderaterne er vokset ud af en demokratisk bevægelse, hvor tusindvis af danskere siden januar 2021 har engageret sig i at debattere og udvikle politik.

Vi blev stiftet som parti den 5. juni i år – det er kun 5 måneder siden!

Siden da har vi i fællesskab formået at opbygge et parti med 10 Storkredse, 51 folketingskandidater, en hovedbestyrelse, et forretningsudvalg, et central sekretariat – og et omfattende partiprogram samt en række konkrete politiske udspil.

Det er en fantastisk bedrift! Det kan vi være stolte af!

Moderaterne har gennem hele valgkampen insisteret på at tale om POLITIK i stedet for PERSONER. Vi har insisteret på at tale om FREMTIDEN i stedet for FORTIDEN.

Vi har insisteret på, at der skal findes langtidsholdbare løsninger på de store udfordringer, Danmark står overfor. Vi vil reformere Danmark for at fremtidssikre Danmark.

I et globalt politisk landskab, hvor grøfter graves dybere, hvor retorikken skærpes, og hvor de sociale mediers ekkokamre turnerer falske billeder af virkeligheden, er der brug for ro og samling – ikke splittelse.

Moderaterne insisterer på, at vi skal tale konstruktivt sammen og finde løsninger på midten af dansk politik. Det vil vi fortsætte med. Det er vores DNA.

Tak til vores folketingskandidater – I har ført en ihærdig, en flot og en sober valgkamp. Det er første gang for de fleste af Jer, men I har løftet opgaven med oprejst pande og stålsat blik.

Tak til vores storkredse – I har været motoren i at organisere vores regionale valgkampe. Det har været en monumental opgave, da det er første gang for Moderaterne.

Tak til de mange frivillige, der har bidraget på alle leder og kanter – uden Jer var vi aldrig kommet i mål

Tak til de mange, der på forskellig vis har støttet projektet og troet på idéen om en samlende midte i dansk politik.

Og ikke mindst tak til alle i Moderaternes lille sekretariat for en kæmpestor indsats – vi har ikke haft mange ressourcer, men vi har kæmpet med alt, hvad vi har.

Vi er stolte af – og ydmyge overfor – at vi er nået så lang på så kort tid. I har alle bidraget til det.