/
Velkommen til partiet

Velkommen til partiet

Nu stifter vi Moderaterne – vil du være med?

Vi danskere er ikke ens. Vi er unge og gamle, bor i land og by, er offentlige eller private ansatte, lønmodtagere eller selvstændige, selvhjulpne eller med behov for hjælp, danske af fødsel eller efter eget tilvalg.

Men vi deler et skæbnefællesskab. Bor alle i Danmark, som på mange måder er ’mulighedernes samfund’ – skabt over generationer i vished om, at forbedringer forudsætter forandringer.  Og at vores velstand og egenart er skabt i samhandel og sameksistens med resten af verden. Ved flid, uddannelse, idérigdom, handelstalent, ligeværdighed og fairness – hvor alle principielt bidrager efter evne og nyder efter behov – har vi skabt et unikt samfund, som størstedelen af jordens befolkning misunder os.

Langt de fleste af os kunne ikke drømme om at bytte vores vilkår med noget andet lands. Vi glæder os over, at vi her højt mod nord har skabt et samfund, der er præget af tryghed, frihed, velstand, gratis sundhed og uddannelse og muligheder for alle. Et samfund, der er bedre at leve i end de fleste andre. 

Vi ved godt, at det ikke er kommet af sig selv. At det ikke er en naturlov, men noget vi altid skal kæmpe for. Som menneske, som folk og nation. Med ærligt øje for vores svagheder og styrker skal vi begrænse de første og udvide de sidste. Det kræver vilje til forandring. Ikke for forandringens skyld, men fordi stilstand i en verden i fremgang er lig med tilbagegang.

Derfor stifter vi nu Moderaterne. Et parti der – som navnet siger – ikke er drevet af en ideologi om at lave alting om, men med en stærk ambition om turde udfordre ’sådan-plejer-vi-at-gøre’ og stille balancerede forslag til forandringer, der både gør Danmark som nation stærkere og samtidig øger muligheden for, at hver enkelt dansker kan leve et harmonisk liv på egne præmisser; forfølge egne drømme og indløse det fulde potentiale – uagtet herkomst og sociale grundvilkår. 

Vi tror på det enkelte menneske. Hylder den personlige frihed og det ansvar der følger med, men vi stiller også krav om medborgerskab. Mennesket er ikke sig selv nok. For vi vokser i fællesskab med andre. Det er ikke ’mig’ først og ’de andre’ bagefter, men heller ikke omvendt. Det er individ og fællesskab. Borger og medborger. Frihed og fællesskab.

Vi oplever, at dansk politik er låst i blokpolitik. Rød blok, blå blok. Overskrifter fremfor indhold. Symboler fremfor substans. Overfladeløsninger: ’send flere penge’ eller ’sæt skatten ned’!

Vi bilder os ind, at det er mere kompliceret end som så. Vi skal være rede til at bruge flere penge på vores velfærdssamfund, men til gengæld være skarpere på at indrette det, så vi får fuld valuta for pengene, og samtidig have en erhvervs- og personbeskatning, der er internationalt konkurrencedygtig, så vi får skabt den velstand, fremtidens velfærdssamfunds skal finansieres af. Det er ikke ’enten eller’ – det er ’både og’.

Vi er ikke naive. Tror ikke, at der kan bygges bro mellem alle politiske holdninger, men vi oplever, at der er en ny skillelinje – på tværs af den traditionelle højre- og venstreskala – som forringer mulighederne for at give et bedre land videre til næste generation. Hvor det tidligere handlede om individ over for stat, handler det nu om balancen mellem nation og omverden, viljen til forbedringer op mod trygheden ved at undgå forandringer, åbenhed over for lukkethed. Det er ikke sort-hvidt, men dog en ny og definerende skillelinje, der går ned gennem blokkene. Stilstand eller forandring? Der er brug for et nyt parti til at bryde den skillelinje. Det parti er Moderaterne!

Vi skabes på fundamentet af ’Det politiske Mødested’, der siden den 8. januar 2021 har samlet flere end 16.000 danskere. Det har bekræftet os i, at der er grobund for en ny politisk bevægelse i Danmark, der med et pragmatisk, evidensbaseret og stærkt værdibaseret afsæt, insisterer på, at politik skal handle om det væsentlige: Det der virker – ikke bare det, der lyder godt.

Vores ambition er et rigt Danmark, hvor vi hylder talent, foretagsomhed og initiativ – uden at miste blikket for dem, der har sværere livsvilkår end vores egne. Et Danmark, hvor vi knapt seks millioner indbyggere rykker sammen om at skabe de højeste standarder i levevilkår, miljø, ordentlighed og omsorg – uden at have nok i os selv og vende ryggen til resten af verden og dens herved otte milliarder mennesker.

Derfor er det nu tid til at tage næste skridt: Blive et parti, stille op til folketingsvalget og søge parlamentarisk indflydelse.

Har du lyst til at være med? 

På denne hjemmeside kan du orientere dig nærmere i, hvem vi er og hvad vi vil. Det er en lang rejse, vi har begivet os ud på. Vil du med på den, så tøv ikke med at melde dig ind. Vi holder stiftende årsmøde på ’demokratiets festdag’, Grundlovsdag 2022, hvor vi glæder os til at se dig.

Venlig hilsen
Lars Løkke Rasmussen

Bliv medlem

SENESTE NYT