Følg os på
Søg
Ulf Helgstrand

Ulf Helgstrand

Speciallæge dr med

Kandidat, Nordsjælland

Har ikke tidligere beskæftiget mig med politik. Min opfattelse har været at det for mange er blevet en levevej uden erfaring fra erhvervslivet på den ene eller den anden måde. Min motivation opstod da Lars Løkke gav udtryk for at Moderaterenes holdninger skulle baseres på faglig viden og gøre op med blokpolitikken. Kort sagt sund fornuft efter min mening. Min spidskompetance er sundhedssektoren. Jeg har været overlæge på Rigshospitalet i over 25 år. Det betyder at jeg ved hvordan sektoren fungerede den gang Rigshospitalet var styret af staten, under regionerne, før og efter indførelsen af Sundhedsplatformen. Sidstnævnte indførelse var grunden til at jeg sagde min stilling op. Forklaringen var alt for meget unødvendig dokumentation og tastning foran skærmen fremfor at have tid til at se patienten i øjnene. Har endvidere været Institutleder for kirurgi/anæstesi samt Centerleder for Klinisk Universitets Center, som samler samtlige kliniske specialer. Med denne baggrund således også stor indsigt i uddannelserne. Aktuelt er jeg også involveret i amputationssagen i Region Midtjylland.

Det bliver for omfattende at gå i detaljer om mærkesager men alligevel en lille smule. Regionerne var det muliges kunst da vi kom fra 14 amter, men er uhensigtsmæssigt af mange grunde, ikke mindst udnyttelse af kapacitet og kvalitet. I sidste ende er det de samme penge. Vi skal have bedre kontakt mellem hospital, egen læge og kommune. At pengene følger patienten er et sundt princip, men vi skal sikre at de hospitalsafdelinger der skal leve op til behandlingsgarantier har en rimelig normering og arbejdsgang inden de straffes på budgettet pga at de kapacitetsmæssigt ikke kan leve op til det forventede . Psykiatrien bør også ligestilles med de somatiske sygdomme. Kræftpakkerne er et godt initiativ, men mange kroniske sygdomme kan rent livskvalitetsmæssigt være lige så destruktive.

Endelig har jeg stor erfaring i at arbejde med frivillige i idrætten. Har gennem 20 år været formand for Danmarks 7. største specialforbund med ca 65.000 medlemmer. Vi må kunne reducere de administrative omkostninger i vores 2 store paraplyorganisationer til gavn for aktiviteterne i de enkelte idrætter.

Er du blevet nysgerrig uddyber jeg gerne ved møder, sociale medier eller blot en opringning

Ulf Helgstrand
+45 28260865
uh@rideforbund.dk