3

En Gennemgribende Skattereform

Det går godt i dansk økonomi. Beskæftigelsen har aldrig været højere, og det er med til at give et langt større økonomisk råderum, end vi regnede med for blot et år siden.

Det er blandt andet den internationale arbejdskraft og de seniorer, der bliver længere på arbejdsmarkedet, som er med til at styrke dansk økonomi. Det giver rum til både at styrke velfærden og den grønne omstilling, men det giver også rum til at lette skatten.

Moderaterne gik til valg på skattelettelser. Både i bunden og i toppen. For det er vigtigt, at det for alle bedre skal være attraktivt at arbejde lidt mere.

Det har vi brug for, for vi mangler arbejdskraft både i den offentlige sektor, til den grønne omstilling og i det private erhvervsliv.

Derfor er Moderaterne glade for at kunne præsentere et udspil til en skattereform, hvor skatten bliver lettet for mere end tre millioner danskere. 

Bundfradraget bliver lettet for alle, de enlige forsørgere får en ekstra skattemæssig håndsrækning, så det bedre kan betale sig for dem at være i arbejde og så halverer vi topskatten for 280.000 danske lønmodtagere, for i dag er det både metalarbejderen og sygeplejersken, som måske betaler topskat.

De eneste, som skal betale lidt mere er dem, som tjener mere end 2,5 millioner kroner. Her indfører vi, som vi også gik til valg på, en top-top skat.

Skatteudspillet kan lade sig gøre, fordi vi har en regering henover midten. Udspillet er hverken rødt eller blåt. Det er nok nærmere lilla og det er pudsigt nok Moderaternes farve.

Hvad indeholder den nye skattereform?