Følg os på
Søg
Rasmus Hinrichs

Rasmus Skindbjerg Hinrichs

Social Entreprenør

Kandidat, Københavns Omegn

Jeg hedder Rasmus, jeg er 35 år, og jeg bor i Hvidovre sammen med min hustru og vores to børn.

Jeg er selvstændig og arbejder med udsatte borgere – mennesker, der, som regel af gode grunde, er havnet i kriminalitet, psykiatrien, på gaden eller i et misbrug, der gør dem ude af stand til at tage bedst muligt vare på sig selv. Jeg gør det i egen virksomhed, fordi jeg gennem mit fag har oplevet, hvordan systemet hver dag taber mennesker på gulvet. Især unge udsatte får aldrig den chance, de er født til at fortjene, og det betyder, at de lever hårde liv, der koster alle dyrt – også det samfund, vi siger er skabt på en velfærdstanke. Jeg tror, vi er faret vild i, hvad det udsagn betyder, og derfor arbejder jeg målrettet, insisterende og medmenneskeligt for, at vi skal gøre en mere meningsfyldt indsats. Det har jeg gjort i årevis i mit daglige virke som terapeut – og nu også som kandidat for et politisk parti, som kan være med til at motivere de grundlæggende forandringer, der er nødvendige, hvis vi skal tage vare på alle børn og unge. Og det skal vi.

Jeg har selv erfaret, hvordan det er at være et ungt overset menneske. Nu bruger jeg den erfaring i mit politiske og faglige virke.

Det er en grundlæggende værdi for mig, at vi er autentiske. Ikke som en tom term, men som en måde at være i verden på. Stærke i den sårbarhed, alle mennesker i sidste ende er fælles om.

Respekt er også en grundlæggende værdi for mig. At vi møder hinanden med oprigtig nysgerrighed og respekt for den forskellighed, der skaber en meningsfyldt diversitet, og gør os i stand til at ”sætte os i hinandens sted”. Det er væsentligt, hvis vi vil være med til at skabe hinandens verden. Og det håber jeg, vi vil. En tidligere underviser sagde engang til mig, at ”du kan ikke lytte med munden fuld af ord”. Jeg har siden dagligt erfaret, hvor meget hun havde ret; ved at lytte til andre, lærer du noget om både dem og dig selv.