Følg os på
Søg
Monika Rubin

Monika Rubin

Læge, forsker

Spidskandidat, Københavns Omegn

Hvis jeg kommer i Folketinget så vil jeg arbejde for at der kommer mere erfaring fra virkeligheden ind i dansk politik. Især når det gælder sundhedspolitik.

Jeg synes at en folkevalgt, skal være en del af folket og ikke en, som er direkte uddannet til at blive politiker. Men det skal også gerne være en, der ved hvad vedkommende taler om. Jeg er ikke naiv og jeg forstår godt at politik også er et håndværk, men jeg synes at man på den politiske scene er kommet for langt væk fra borgerne.

Jeg vil som folkevalgt i Folketinget gøre mit for, at demokratiets institutioner og velfærdsstatens hovedfunktioner opretholdes og forbedres, så vi ikke efterlader samfundet fattigere – i mere end én forstand – til den næste generation. Som politiker vil jeg arbejde for, at aftaler, også har en gyldighed, når fremtidige politiske vinde blæser."

Min primære mærkesag er at vi får et bæredygtigt sundhedsvæsen med et minimum af spild og dobbeltarbejde. Det betyder først og fremmest at regionerne skal nedlægges. Vi skal flytte den politiske energi derud, hvor patienterne er, og hvor de kommer i fremtiden og vi skal sætte fagligheden mere fri.
Men jeg mener også at der er brug for
- øget samarbejde på tværs af sektorerne - forsat fokus på forebyggelse, især når det gælder børn og unge
- prioritering i sundhedsvæsenet skal være gennemsigtigt
- evidensbaseret medicin skal opprioriteres
- indførelse af krav om stillingstagen til organdonation
- tolkegebyret skal fjernes

Desuden vil jeg arbejde for
- en human udlændingepolitik
- en helhedsorienteret klimapolitik
- prioritering af uddannelse og forskning
- ligestilling for alle køn

Hvem er jeg?

Jeg er læge og forsker. Aktuelt er jeg i gang med at skrive en Ph.d. om pårørendes tilstedeværelse ved akut behandling og genoplivning af deres kære. Ved siden af dette tager jeg nogle gange vagter på hospitalet for at aflaste mine kollegaer eller flyver ud i verden med Falck, for at hente syge borgere hjem til Danmark. Derudover har jeg de sidste par år undervist helt nyuddannede læger i, hvordan de kan håndtere akut dårlige patienter, fordi min kliniske erfaring især er indenfor akut behandling af patienter. Og så er jeg netop trådt ud af bestyrelsen i Sundfornuft – tænketanken for sundhedspolitik pga. nuværende interessekonflikt som folketingskandidat.

Jeg er vokset op som barn af en polsk mor og en persisk far, men med en stærk påvirkning fra den danske kultur fra min stedfar, som var religions-, samfunds-, historie- og dansklærer. Jeg er derfor det man vil kalde multikulturel.

I min fritid er jeg først og fremmest mor til et par pseudotvillinger på hhv. 2 og 4 år, men jeg er også hustru, vinterbader og kolonihavejer. Jeg er en håbløs tidsoptimist, der helst vil det hele på én gang, men samtidig ved at jeg ikke kan nå det hele, hvis jeg ikke prioriterer. Men jeg elsker at lære nyt og udfordre min nysgerrighed!