Følg os på
Søg
Mads Lund Beier

Mads Lund Beier

Universitetsstuderende

Kandidat, Sjælland

Mit navn er Mads Lund Beier, jeg er en 19-årige universitetsstuderende som stiller op for Moderaterne i Storkreds Sjælland. Grunden til jeg stiller op som kandidat for Moderaterne er den pragmatiske og nuancerede tilgang til de problemer vi står overfor. Her bliver sund fornuft sat over ideologiske rammer. De problemer som virkelig skærer i mit hjerte: et haltende kulturliv, fastlåste offentlige institutioner og unge der falder igennem vores uddannelsessystem.

Mine tre mærkesager er tre forskellige forslag til, hvordan vi løser de her problemer:

Min første mærkesag er kulturpas for alle unge. Det er en mærkesag som kan give unge mulighed for at blive en del af det danske kulturliv uden at skulle spekulere om de vil bruge penge på det. Vi skal give dem muligheden for at springe ud i det. En mulighed som kan ende med, at de unge bliver en del af et kulturelt fællesskab, hvor de bliver hængende i det lokale kulturliv selv efter kulturpasset er opbrugt.

Min anden mærkesag er frigørelse af offentlige institutioner. Offentlige institutioner er fastlåst af bureaukrati og topstyrethed. Hospitaler, plejehjem og skoler kan ikke selv være herre i eget hus. Konsekvenserne for at offentlige institutioner ikke har selvstyrelse er, at de ikke kan bruge penge der, hvor det giver mest mening for den enkelte offentlige institution. Sæt de offentlige institutioner fri, så offentlige institutioner kan give dig den bedste service.

Min tredje og sidste mærkesag er, at alle unge skal have en ungdomsuddannelse. Det er meget svære ikke at have en ungdomsuddannelse i dag på arbejdsmarkedet end det var bare for et par årtier siden. Jeg kender selv bekendte som er faldet igennem deres ungdomsuddannelse uden der blevet taget ordentlig hånd om det. En gymnasial eller en erhvervsungdomsuddannelse er essentielt for at komme godt ind på arbejdsmarkedet. Vi bliver nødt til at forpligte os som samfund på, at ingen skal efterlades på perronen og at alle får en ungdomsuddannelse, så alle kan få det liv og arbejde de kunne tænke sig.

De her tre mærkesager viser noget ideologisk forskelligt. Kulturpas for alle unge ser mange som en socialistisk mærkesag, frigørelse af offentlige institutioner betegnes tit som en liberal mærkesag og alle unge skal have en ungdomsuddannelse bliver ofte set som en konservativ mærkesag. Derfor betyder politiske farver ikke noget for mig, kun de bedste løsninger.