Følg os på
Søg

Lucas Olsgaard

Børnehavevikar

Kandidat, Sjælland

Mit navn er Lucas Olsgaard og jeg er 20 år gammel. Jeg har altid interesseret mig for politik, men jeg har længe ledt efter et parti, hvor jeg kan føle mig hjemme - det har jeg fundet i Moderaterne.

Jeg bor i Borup, hvor jeg har boet i 18 år. Jeg har nydt meget af vores lille lokalsamfund og jeg har både spillet fodbold, floorball og styrketrænet i foreningslivet.

Jeg færdiggjorde gymnasiet forrige sommer og dimitterede fra Roskilde gymnasium. Det har været en fantastisk tid også selvom corona havde sit tag på store dele af min skoletid. Selve corona nedlukningen tog hårdt på mig. Jeg har altid værdsat tid til, at være mig selv med mine egne tanker, men jeg fandt ud af under corona isolationen, at for meget tid alene ikke er godt for mig - Jeg var på kanten til en depression.

Jeg tror, at flere havde det som jeg og det satte tanker igang. Det bekymrede mig, at så mange unge stadig følte sig ensomme og, at så mange unge havde det svært i forbindelse med deres uddannelse. Derfor besluttede jeg, at gøre noget ved det selv.

Det politiske liv er nyt for mig og det er meget svært, at finde hoved og hale i det hele. Derfor har jeg besluttet mig for, at gøre det på min egen stilfærdige måde. Jeg har valgt, at min politik skal være konkret og dybdegående.

I det sidste stykke tid har jeg beskæftiget mig med erhvervsuddannelsernes udfordringer, fordi jeg her så en oplagt mulighed for, at løse konkrete udfordringer.

Det frustrerer mig, at de unge skal træffe et usikkert og uretfærdigt uddannelsesvalg efter 9. klasse.

Jeg tror, at der kan gøres meget politisk for, at forbedre betingelserne for vores erhvervsuddannelser og for, at hjælpe flere unge med, at finde den rette uddannelse for dem. I dag kommer kun 25% af eleverne på erhvervsuddannelserne direkte fra folkeskolen, hvilket der er flere årsager til. De unge træffer et usikkert uddannelsesvalg efter 9. klasse, da man ikke har stiftet bekendtskab med erhvervsfaglig undervisning. Det synes jeg er synd, fordi erhvervsuddannelserne giver kompetencer som for alvor er efterspurgt i erhvervslivet lige nu. Vi står overfor et kæmpemæssigt samfundsproblem, hvis ikke vi uddanner kompetente hænder.

Uddannelse fylder meget i unges liv, hvorfor det er vigtigt, at vi skrider til handling når vi ser en kultur, som favoriserer akademiker-vejen og som ser ned på erhvervsfaglighed. Det har indflydelse på elevernes valg af uddannelse, og nogle bliver presset eller føler sig forpligtet til, at vælge en gymnasial uddannelse, da disse er forbundet med succes. Man skal ikke lede længe før man finder statistikker, som fortæller en bekymrende historie om unges forværrede mentale snuhed og daglige trivsel. En af årsagerne til disse bekymrende tendenser tror jeg, at man kan finde i unge som ikke trives i deres uddannelse..

Lad os handle på et konkret problem, så tror og håber jeg, at vi vil kunne forstå kompleksiteten og starte ringe i vandet.

Min valgkampagne kommer ligeledes til, at blive ført på min egen måde. I vil kunne få øje på mig, når jeg kommer cyklende med min udsmykkede cykelvogn. Jeg glæder mig til, at møde så mange af jer som muligt, og få taget en snak om alt det vi tilsammen kan gøre for, at vores fantastiske land består i endnu bedre stand til næste generation.