Følg os på
Søg

Lars Philipsen Prahm

Tidl. Direktør DMI & tidl. General-Direktør, EUMETSAT

Kandidat, København

Tidligere Direktør for Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) , og tidligere General-Direktør for Europas Rumagentur for vejr, klima og Miljø Satellitter (EUMETSAT)

Opvokset i en venstreorienteret familie , med en far som psykiater, har jeg fuld forståelse for vigtigheden af et stærkt velfærdssamfund ,som vi har i Danmark, som tager sig af de udsatte, der ikke kan klare sig selv.

Men min erfaring fra mit erhverv igennem mange år som Direktør for en offentlig styrelse og desuden en årrække som General-Direktør for et Europæisk Rumagentur har lært mig , at det er nødvendigt at fokusere på indtjeningen til at drive den offentlige sektor i Danmark, som kommer fra den private sektor.

Med de store udfordringer samfundet står overfor på klima-området, den grønne omstilling og stigende pres på udgifter i den offentlige sektor som følge af den demografiske udvikling, og ønsker om øget velfærd, er det nødvendigt at afbureaukratisere den offentlige sektor og fjerne unødigt bureaukrati som den private sektor pålægges, samt gøre det lettere at etablere og drive privat virksomhed.

Jeg er oprindelig uddannet som atomfysiker fra DTU og arbejdede herefter som miljøforsker igennem 10 år, derefter som EDB chef (IT chef) ved Danmarks meteorologiske Institut, og senere som Direktør og General-Direktør indenfor vejr , klima og miljø området. Jeg vil gerne bruge min erfaring til at arbejde politisk for et endnu bedre samfund , og tror det kan gøres på den bedste måde igennem det nye politiske parti MODERATERNE, et socialt-liberalt midterparti i dansk politik.

Mit særlige interesseområde er klima , grøn omstilling og forskning samt uddannelses politik.