Følg os på
Søg
Lars Arne Christensen

Lars Arne Christensen

Business Angel

Kandidat, Københavns Omegn

Jeg er serie iværksætter, med investeringer i aktuelt ti forskellige startups indenfor teknologi. Jeg er uddannet MBA, Cand. Scient. og HD. Jeg er 5 dobbelt gazelle vinder og har co-foundet succesfulde virksomheder indenfor FinTech. Jeg har været med til at grundlægge samt siddet i bestyrelsen for innovationsklyngerne Copenhagen Fintech og PropTech Denmark. Jeg er et aktivt medlem af Dansk Business Angel Netværk.

Jeg er født i Humlebæk, opvokset på Nordals i Sønderjylland og har studeret i København. Jeg har boet, arbejdet og drevet virksomhed i det meste af Europa, men også i Indien, Australien, USA og Mellemøsten. Jeg bor i dag i Lyngby, sammen med min hustru Lilian Nilsson, som har grundlagt sin egen succesfulde virksomhed indenfor head hunting. Vores store datter er flyttet hjemmefra, men det er vores to hunde heldigvis ikke. Vi holder af vores dejlige have og naturen og sommeren nyder vi gerne i vores sommerhus i Tisvilde.

Jeg blev ved folketingsvalget i 2019 indstillet til Politikens dialogpris, sammen med Mattias Tesfaye og Liselott Blixt, som en anerkendelse af en sober og dialogorienteret valgkamp.

Jeg sætter en ære i at formulere mig præcist og sagligt. Jeg har skrevet i alle større dagblade, samt Altinget og Ræson og har været i P1 Debat, podcasts og DR.

Jeg har altid dyrket sport, og jeg både cykler, løber og svømmer på et godt niveau. Det er dog med sport som med politik. Der er en masse hårdt arbejde og så en gang imellem får man et fedt resultat. Det kræver tålmodighed at afvente resultatet af hårdt arbejde, men også rettidig omhu at korrigere når resultaterne ikke viser sig. Begge kompetencer besidder jeg.

3 Mærkesager: Lars Arne Christensen

Et mere initiativrigt Danmark:
Et grønnere Danmark:
Et moderne og internationalt Danmark:

Jeg har skabt virksomheder både med nye teknologier og unge teams. Vi kan i Danmark meget mere end vi tror. Det kræver indsats og dygtiggørelse men også mod og kapital. Vi skal sikre at flere ønsker at tage initiativ til at iværksætte fremtidens virksomheder.

Jeg har været med til at opsætte vindmøller på Middegrunden i 2002. Den tredje havvindmøllepark i verden. Kørt elbil siden 2015 og har topisoleret vores hus fra 1903 da vi købte det i 2012. Min interesse for det grønne og klimateknologier går langt tilbage. Men vi skal have alle med omkring grøn energi og transport men også omkring klimavenlige fødevarer hvor Danmark som verdensførende på fødevareområdet har nogle helt særlige forudsætninger for succes.

Vi har bygget et land baseret på søfart og på at sælge landbrugsprodukter i hele verden. Vi har skabt Danmark på risikobetonet initiativ men også på fællesskab. Men vi er blevet bange for den store verden og er ved at hegne os inde. Vi frygter konkurrence fra internationale virksomheder og er bekymrede for udlændinge, sådan helt generelt. Vi har glemt, at vi som et lille land også i den moderne teknologiske tidsalder kan drage store fordele af internationalt samarbejde.

Jeg mener, at vi skal sikre at kompetente internationale medarbejdere kan komme til Danmark når der er behov for dem og arbejde sammen med og løfte vidensniveauet hos vores virksomheders dygtige medarbejdere.

Vi skal også sikre, at internationale virksomheder finder det interessant at etablere sig i Danmark og samarbejde med og løfte niveauet for danske virksomheder så flere bliver konkurrencedygtige på internationalt niveau.