Følg os på
Søg

Kenneth Bjerg

Folkeskolelærer

Kandidat, Fyn

Jeg hedder Kenneth Bjerg, er 36 år, født og opvokset i Bagenkop på Sydlangeland, og bosat i København med min kæreste, Cecilie, og vores hund Ludwig. Til daglig arbejder jeg som folkeskolelærer på Nørrebro.
Min interesse og lyst til at forbedre og udvikle har jeg haft siden barn, men den politiske virkelyst blev for alvor grundlagt på Svendborg gymnasium, hvor jeg havde samfundsfag på højniveau. Siden gymnasietiden har jeg lystigt og engageret taget masser af politiske snakke/diskussioner, men nu er tiden, til at gøre noget mere - til at handle.

Det er første gang jeg stiller op - faktisk har jeg aldrig tidligere været medlem af et politisk parti. Moderaternes fokus på en fælles retning over midten, samt inddragelse af ”rigtige mennesker” med erhvervserfaring og viden om de faktiske forhold ude på arbejdspladserne har været afgørende for min beslutning og lyst til at bidrage med det politiske arbejde.

Vores samfundsmodel er bygget på fællesskab og tillid. Netop derfor er det afgørende, at Folketinget, debatten og tonen afspejler dette. Danmark har brug for, at politikkerne udviser gensidig respekt for hinanden, således at der fremadrettet kigges på politiske løsninger, fremfor farven på det politiske logo, personligheder og andet, der blot hæmmer processen.
Min opvækst på Langeland - tæt ved havet og omgivet af landlig idyl har affødt en forkærlighed for Vandkants-Danmark. Flere og flere søger mod de større byer, hvilket skal stå alle frit for, men vi må ikke glemme de mennesker, der hver dag knokler, kæmper og lever i udkanterne. Samhørigheden mellem land og by skal genoprettes - uden fiskere, landmænd og alle de andre er der ikke noget Danmark.

I min hverdag, i den danske folkeskole, møder jeg mange kollegaer, børn, unge og forældre, der alle har det til fælles, at de er i tvivl om, om folkeskolen er for dem.
Jeg vil kæmpe for, at folkeskolen skal være for ALLE. Adgangen til fælles, gratis skolegang og uddannelse er en hjørnesten i vores samfund. De seneste års udmagring af folkeskolen skal vendes. Vi er nødt til at kigge på inklusionstanken - for lige nu er der mange, både lærere og elever, der ikke kan se sig selv i den danske folkeskole.
Jeg håber, at du, ligesom jeg, kan se at Danmark har brug for en fælles retning over midten. En fælles politik, der repræsenterer den brede befolkning.
Et politisk projekt, hvor rigtige mennesker, med erfaringer fra virkeligheden er med til at bestemme.
Jeg er en helt almindelig folkeskolelærer, der mener at vi godt kan gøre det bedre!

Jeg vil kæmpe for følgende:
Børn, unge og uddannelse - folkeskolen skal være for alle! Sammen kan vi gøre den endnu bedre
Klima og økologi - Danmark skal forrest i den grønne omstilling, både når det gælder forskning, affaldssortering, landbrug og grøn energi.
Vandkanten. - samhørigheden mellem land og by skal genoprettes, der er blevet for langt mellem København og resten af Danmark. Uden fællesskab og tillid fungerer velfærdsstaten ikke.