Følg os på
Søg
Freya Luna Andersen Borup

Freya Luna Andersen Borup

Gymnasieelev

Kandidat, Vestjylland

Jeg er den yngste kandidat i partiet.
Jeg er en 18-årig gymnasieelev og tjener. Jeg har deltaget i samfundsdebatten det meste af mit liv. Jeg har skrevet debatindlæg, deltaget i strejker, og generelt gjort mig så synlig, at man ikke kunne afskrive min mening.

Jeg er organisatorisk forkvinde for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning i Midt- og Vestjylland for andet år i træk, og jeg er valgt som mening i hovedbestyrelsen. Jeg har været aktiv i den grønne studenterbevægelse og sidder i passagerrådet for Midttrafik.

Jeg er Natteravn, Røde Kors ambassadør og arbejder i vågetjenesten for Røde Kors. Jeg er politisk aktiv på mit gymnasie, og desuden har jeg et deltidsjob.

Jeg gik ind i politik, fordi jeg har oplevet et samfund og et uddannelsessystem, der handlede mere om kassetækning end om læring. Mine klassekammerater og jeg er blevet tabt i undervisningen, når læreren ikke har haft tid til os, og vi har grædt over karakterer, fordi det er de karakterer der definerer os og bestemmer vores fremtid. Jeg er ikke stolt af at videregive det uddannelsessystem, som jeg er vokset op i, til fremtidens børn og unge.

Jeg deltager i dansk politik for at gøre ting bedre og anderledes, og det kan jeg, fordi jeg har et unikt synspunkt på den verden vi lever i.

Jeg vil arbejde hårdt, fornuftigt og ansvarligt for, at sikrer, at det samfund, vi giver videre til den næste generation, er bedre end det jeg voksede op i.