Følg os på
Søg
Dina Mofidi

Dina Mofidi

Kandidatstuderende

Kandidat, Nordjylland

Jeg hedder Dina Mofidi, og jeg er 24 år. Til dagligt er jeg kandidatstuderende på Politik og Administration, med specialisering i Politik og Analyse på Aalborg Universitet, men jeg er samtidig usynligt handicappet. Jeg har bl.a. funktionsnedsættelser i begge skuldre, som desværre er kroniske. I mine (kun) 3 år som handicappet, er jeg stødt på en masse problematikker og udfordringer i sundhedsvæsnet, som sagtens kan blive meget bedre. Der skal findes en række løsningerne på udfordringerne, og det er en af grundene til, at jeg stiller op som folketingskandidat i Nordjylland.

Jeg har ud fra egen erfaring oplevet at blive tabt af sundhedssystemet, og det må virkelig ikke ske for andre. Jeg vil kæmpe for, at patienten ALDRIG må blive sin egen tovholder, og dermed ALDRIG komme til at stå alene i kampen mod sundhedssystemet. Jeg går ind for at nedlægge regionerne, og drive landets sygehus under én professionel ledet sundhedsforvaltning - nemlig SygehusDk. Det vil medføre større samspil mellem afdelingerne, men samtidig også mellem sygehusene. Her vil der være bedre mulighed for at sende en patient rundt, og dermed sikre, at de får den rette behandling.

Jeg vil desuden fremme danskernes mentale sundhed, trivsel og velvære. Eksempelvis har hver tiende dansker en psykisk sygdom. Unges mistrivsel er yderligere alarmerende høj, og udviklingen går desværre fortsat den forkerte vej. Hver tredje unge kvinde og hver femte unge mand har dårligt mentalt helbred. Psykiske ledelser har nu overhalet fysiske sygdomme blandt unge, og problemet er størst blandt de 16 til 24-årige. Det skal der gøres noget ved. Vi skal iværksætte en national handleplan, hvor der er fokus på at fremme den mentale sundhed blandt borgerne. Det skal være en af de højeste prioriteringer, da det har enorm store konsekvenser for den enkelte borger og samfundet.

Opgøret med den fastlåste blokpolitik er bestemt noget, der er værd at kæmpe for. Dansk politik har stået stille på mange punkter, og det skal der laves om på. Der skal siges nej til den meget stramme udlændingepolitik på højrefløjen, samtidig med at skille de partier fra, der er nervøse for at lave økonomiske reformer. Vi kan sammen sørge for, at dansk politik går i den rigtige retning.

Meget af den politik, vi laver i dag, omfatter også de unge, og det er noget, der får en betydning for deres fremtid - herunder sundhed, klima og økonomi. Derfor er det også vigtigt, at der er unge kandidater, som kan repræsentere den del af befolkningen. På samme måde, som vi skal samarbejde over midten, skal vi også samarbejde på tværs af generationer - ellers mister vi helhedsperspektivet i de langsigtede beslutninger.