Følg os på
Søg
Carsten Damgaard Møller

Carsten Damgaard Møller

Vicevært

Kandidat, Fyn

Hvem er så denne vicevært?

Jo jeg er en næsten ung mand på 51, jeg er bosiddende i Middelfart, sammen med min kone og vores mindste datter,ud over det har jeg 2 voksne døtre som er flyttet hjemmefra.

Hvad vil så denne vicevært i politik?

Jeg har en måske naiv tro på at jeg som “almindelig” dansker kan bidrage med en viden fra det virkelige liv, jeg har en bred erhvervserfaring, jeg har prøvet at arbejde mig op fra gulvet til ledelse, jeg har prøvet flere brancher,så har et bredt kendskab. Jeg har desvære også erfaring i hvad der sker når livet giver modstand, både egne, men også som far. Disse erfaringer vil jeg især gerne bruge til at gøre en forskel.

Jammen skal man ikke have en høj uddannelse for at sidde på Christiansborg?

Helt klart nej! Det danske folkestyre bør bestå af et bredt udsnit af den danske befolkning. Det er bekymrende for demokratiet at folketinget udelukkende besættes af folk med politik som karriere, det hele går op i selv profilering, og man ser desværre at mange politikere, står i kø for at sige det mest rigtige, som deres spinddoktor har anbefalet, i forhold til hvad der i følge meningsmålinger er stemmer i, så længe det er indenfor partiets rammer. Det vil sige at holdninger og ord ,bliver et redskab for at blive valgt eller genvalgt, og ikke helhjertede forsøg på at gavne Danmark , men mest sin egen karriere. Jeg håber at mange danskere har samme opfattelse, og ikke sætter mig i samme kategori, Ja jeg vil gerne i folketinget, men ikke for egen vindings skyld, men for at bringe den almindelige dansker ind på Christiansborg, der mangler erhvervserfaring, og især viden om det at være dansker på godt og ondt.

Hvad er så dine personlige mærke sager

Børnenes trivsel ligger mig nært, vi lever lidt i et samfund hvor jagten på 12 taller er blevet det der er fokus på, vi måler børn tideligere og tideligere. Men glemmer vi ikke børnene, de fleste klarer presset okay , men et bekymrende stigende antal børn, trives ikke, de har ikke en god oplevelse i skolelivet,det skal vi have stor fokus på hvor dan vi kan vende denne bekymrende kurve. Det faglige personale skal have mere frihed til at løse opgaven, på den måde de kan se giver gode resultater og trivsel.

Når det så er sagt så vil der altid være unge der ikke passer ind i de bokse vi som samfund har lavet, men her er det velfærdssamfundet skal vise sit værd, vi skal kunne finde løsninger der giver alle unge et værdigt liv. De løsninger, kan findes hvis sagsbehandlere får mere frihed, til at kreere løsninger, i samarbejde med læger, psykologer, og andet relevant personale, som er tilpasset den enkelte og ikke er dikteret ovenfra. Ingen må efterlades i systemet.

Iværksættere er fremtidens guld, de skal skabe en vækst i velfærdssamfundet, men mødes i dag af et hav af forhindringer, desvære mange sat af det offentlige, det skal laves om det skal være let at starte. let at navigere i det offentlige system ,så selv små fejl kan få fatale konsekvenser . Bankerne er også en hindring, selv noget så simpelt som en erhvervs konto kan blive en udfordring at få, selv iværksættere der har start kapital, bliver mødt med skepsis og ofte et nej til en konto. Det skal ikke være svært at starte op, tænk bare hvis det lykkes og virksomheden bliver en succes, med måske 25 ansatte efter få år, det må vi som samfund ikke gå glip af, men støtte op om.

Fyn og øerne

Fyn har vundet mit herte, efter jeg flyttede hertil for 22 år siden, jeg nyder mine ture rundt på Fyn og øerne, men jeg ser også udfordringerne .

Fyn er så meget mere end Odense og Motorvejen, men man føler lidt at det glemmes på Christiansborg. De fynske folketingsmedlemmer må ikke glemme Fyn, men skal arbejde for hele området, ikke kun Odense. Jeg mener at borgere i feks. Bogense eller Bagenkop, ikke skal føle de er en del af udkants Danmark, især ikke på den offentlige service, om det så er på sundheds området eller uddannelses muligheder. Et faktum er at infrastrukturen trænger til opdateringer, både vejnet og offentligtransport trænger til revision. Jeg kan ikke love at gøre storebæltsbroen gratis ej heller en bro til Als eller for den sags skyld bedre vej til Langeland. Det med at give løfter jeg ikke ved om kan realiseres, vil jeg ikke bevæge mig ud i! Men kan love at jeg skal gøre hvad jeg kan for at afhjælpe de problemer der er rundt på øerne. Ser også at der er udfordringer med akut beredskabet, det skal der findes løsninger på, også lokalt

Så stem på “viceværten fra vestfyn” en som ikke glemmer Fyn og øerne og reelt ønsker at gøre en forskel.