BRUG FOR EFTERTANKE FØR RYGMARVSREAKTION OM BARE AT SIGE NEJ

Regeringens reformkommission med økonomiprofessor Nina Smith i spidsen er i dag kommet med 15 anbefalinger, som skal bidrage til en forbedring af uddannelsessystemet. Den økonomiske motor for en række interessante forslag om styrket kvalitet i uddannelsessektoren og ret til livslang efteruddannelse er en SU-reform – og det forslag blev skudt ned af regeringen kun en times tid efter kommissionens pressemøde.

Det lykkedes nærmest regeringen at komme dens eget parlamentariske grundlag, der også slår syv kors for sig, i forkøbet. Og indtil nu har oppositionen forholdt sig underligt tavs. Der er åbenbart ingen, der skal nyde noget.
Trist. For vi har brug for en fordomsfri diskussion om, hvordan vi indretter vores SU, så vi på en og sammen tid sikrer social mobilitet og åbenhed over for udenlandske studerende (og en tilskyndelse til, at de bliver og arbejde for Danmark efter endt uddannelse).

Moderaterne har et bud på en SU-reform, som vi selvfølgelig foretrækker frem for Reformkommissionens. Blandt andet fordi vi foreslår et særligt uddannelsesfradrag, så de unge ikke oplever en forandret realøkonomi, når blandingsforholdet mellem stipendier og lån ændres. De får til gengæld en positiv tilskyndelse til at få brugt deres uddannelse på arbejdsmarkedet – og de udenlandske studerende en anspore til at blive og arbejde her frem for at rejse hjem. MEN at fedtspille eller skyde det hele ned, før den mindste eftertanke når at melde sig, er ikke klogt.

Det er ærgerligt, hvis blokkene i dansk politik endnu engang blokerer for kloge forandringer af den måde, vi har indrettet os på. Ved godt, at vi elsker forbedringer, men hader forandringer. Men i virkelighedens verden er det sidste det førstes forudsætning.

VORES RIGDOM ER IKKE MEGET VÆRD, HVIS VI SÆLGER UD AF VORES VÆRDIER

Den 24. februar invaderede Rusland Ukraine. Beslutningen var Putins, men som en del af den har rimeligvis indgået hans aflæsning af et uenigt Europa, der historisk har vist for stor langmodighed med hans tidligere overgreb på folkeretten. Jo, der var sanktioner, da Krim blev invaderet eller når der blev begået

Læs mere »

Vil du have indflydelse på Moderaternes kommunalpolitik?

Har du lyst til at engagere dig og bidrage med gode idéer til Moderaternes politik til det kommende kommunalvalg? Eller har du lyst til at være kandidat, diskutere lokalpolitiske spørgsmål eller blot høre mere om Moderaternes politik, så er følgende møder en oplagt mulighed. Moderaterne tager i disse uger vigtige

Læs mere »

Vi skal kæmpe for kunsten og kulturen

(Kronik, trykt i Politiken 3. april 2022 – læs også vores forslag her) Corona og krigen i Ukraine har på hver deres måde vist os at kultur og kunst er værd at kæmpe for. Derfor vil Moderaterne tilføre dansk kultur 1 milliard ekstra årligt. Er vi først bundet på mund og

Læs mere »