/
Befrielsens øjeblik

Befrielsens øjeblik

NYHED
25.06.2024

For snart 4 år siden åbnede jeg døren på klem til det brede samarbejde henover midten. Det gjorde jeg i min bog; Befrielsens Øjeblik.

Vi har først startet en folkebevægelse og nu dette politiske parti på den idé. Vi er blevet valgt med 16 mandater og blevet Folketingets tredje største parti på den idé. Jeg er derfor både stolt og glad for i dag at kunne præsentere, at denne idé bliver til virkelighed.

For Danmark er bedre tjent med samling end med splittelse. Danmark er bedre tjent med samarbejde og kompromiser end med ultimative krav.

Sammen med Socialdemokratiet og Venstre præsenterer vi i dag en ny regering, et nyt arbejdsfællesskab.

Et arbejdsfællesskab, hvor vi gør op med traditionelle brudflader og fastlåste positioner. For at samarbejde på tværs og lave ægte, ambitiøse kompromiser.

Den nye SMV-regering har i dag den 14. december præsenteret sit regeringsgrundlag: Ansvar for Danmark.

I regeringsgrundlaget opstiller vi de mest ambitiøse klimamål nogensinde, vi frisætter ældreområdet, vi fremrykker forsvarsforliget, vi forenkler og indfører Arne+ pension, vi indfører en markant flyafgift, vi nytænker sundhedsvæsnet, vi laver en 10-årig psykiatriplan, vi letter skatten og indfører en ny top-top-skat til dem som tjener mest, vi fjerner tidsler i udlændingepolitikken, vi reformerer SUen, vi sikrer værdighed for de mest udsatte, vi igangsætter forsøg med kulturpas, og vi sikrer civilsamfundets organisationer. Alt dette og meget mere sætter vi nu i gang.

Vigtigst af alt får vi et bredt samarbejde over midten, som vi i Moderaterne gik til valg på.

Men skal det brede samarbejdet bære, så kræver det også store kompromiser og lydhørhed. De seneste uger har været en prøve på, om det kan lade sig gøre. Det har ikke været let at frigøre sig fra fastlåste positioner og lytte til valgets tale. Men jeg har oplevet, at Mette Frederiksen og hendes kollegaer fra Socialdemokratiet har et reelt ønske om en stærk, tillidsfuld dialog og har høje ambitioner. Jeg har oplevet, at Jakob Ellemann-Jensen og hans kollegaer i Venstre har søgt samarbejdet og kompromiserne, fremfor de ultimative krav, for at gøre det, som er rigtigst. Ikke for Jakob. Ikke for Venstre. Men for Danmark.

Derfor er jeg fuld af fortrøstning, og jeg glæder mig til at komme i gang med arbejdet. Og derfor føles dagen i dag som befrielsens øjeblik. Igen.

For mig selv, for Moderaterne og for Danmark.

Mange hilsner
Lars Løkke Rasmussen

SENESTE NYT